TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

drmy drmy 18.04.2014 21:16:00
Herkese selamlar.... İzmir yalıçapkını sayfasında dikkatimi çekti, türün ses kaydı yok. Yönetici arkadaşlar yardımcı olabilir sanırım, ses kaydı aldım, sayfaya ekleyebilir miyiz ? Bu konuda herhangibir kural var mı bilmiyorum, onun için foruma yazdım. Saygılar.....

dkokenek dkokenek 10.02.2016 11:02:00

2012 yılında Manisa civarında bir sulak alanda görüldü bilgisi geldi ama tam olarak teyid edilemedi. Özellikle son yıllarda Adana Havutlu mevkii civarından başlayan ve Tabaklar köyüne kadar olan kanallarda birey sayısında büyük artış gözlemleniyor. 2016 yılı Ocak ayında sadece bu kanal kenarında yapılan gözlemde (30-35 km) yaklaşık 30-40 birey gözlemlendi. Üreme dönemlerinde Seyhan baraj gölü çevresinde insan unsurunun az olduğu bölgelerde gözlemlenmekte.

kingfisher kingfisher 1.12.2014 11:07:00

İzmir'de artık İzmir Yalıçapkınını görüntülemek mümkün değil. Tür yıllardır İzmir ve çevresinde görülemiyor. Osmaniye ve Birecik çevresinde Mayıs ayında görülebildiğini Trakus Osmaniye kampı sırasında öğrendim. Türün Ege ve Marmara ve Ege Bölgelerinde nerede ve hangi dönemlerde görüntülenebileceği konusunda bilgiye ulaşmak mümkün mü acaba? Sadece İzmir Yalıçapkını değil, tüm ülkemizde yerleşik kuş türlerinin görülebileceği alanlar ve zamanlarla ilgili bilgilerin yer aldığı bir kaynak mevcut mu?

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT